dimarts, 13 de gener del 2009

Programa '' Avui toca ràdio''

Temps parcial: 2min 40 seg

TEMA: La vigorexia

VICENT (LOCUTOR 5)
Hola , amics i amigues ! El meu company , Pau , i jo anem ha parlar d'un tema crec que desconegut , però molt interessant , la vigorexia . Pau , tu saps qué es la vigorexia ?

PAU (LOCUTOR 6)
Hola ! sí , crec que te la puc explicar. La vigorexia primer de tot, és un trastorn. Està caracteitzat per la presencia d'una preocupació obsessiva pel físic i un canvi de l'esquema corporal. Està reconeguda com malaltia per la comunitat médica internacional. A més,es pot expressar a través de dos maneres : primer mitjançant una activitat intensa de l'esport o també per la ingesta compulsiva d'aliment per augmentar la massa muscular. . Vicent tú coneixes algún cas proper?

VICENT (LOCUTOR 5)
Sí , conec un cas d'un company meu del gimnàs que patix aquesta obsessió . Quan parle en ell , sempre note que està molt encabotat amb el tema . A més , ell per a poder muscular-se més se injecta una serie de substàncies anabolitzants cada dos dies durant dos mesos , els períodes de temps durant els quals es subministren substàncies s'anomenen cicles. Son substàncies com , per exemple : Wistrol , Deca , Primobolan , Tester , Hormones del creixement , etc.

PAU (LOCUTOR 6)
La veritat , que és un cas molt impactant el que ens acabes de contar. Aquesta malaltia és molt desconeguda , però la gent que va al gimnàs sempre coneix algun cas . També hi ha que dir , que subministrar-se aquestes substàncies comporta una serie de problemes secundaris de molta impòrtancia. Aquests problemes ens els explicara Vicent.

VICENT (LOCUTOR 5)
Aquests efectes secundaris son , per exemple : problemes de tipus sexual , baixos nivells de testosterona en sang , aparició de estries en la pell , atacs cardíacs o derrames
A més , també té transtorns psicològics com canvis repentins d'humor , depressió , desordrens emocionals.
Hi ha que destacar que aquestes persones mostres normalment un perfil agressiu.

PAU (LOCUTOR 6)
Açò es molt preocupant. Hem de dir que cada vegada trobem més casos de vigorexia entre gent jove.
Esperem que aquesta informació servisca perquè la gent que ens escolte prenga consciencia dels perills d'aquesta malaltia prou desconeguda per la societat.

VICENT (LOCUTOR 5)
Gràcies per la vostra atenció i esperem que vos siga de gran ajuda.
Bon dia!

PAU (LOCUTOR 6)
Bon dia!